total_athlete

Greatness is within

Wat maakt een sporter goed? Is het winnen van een prijs datgene wat een topsporter definieert? In onderstaande tekst wordt het bijzondere verhaal van Deontay Wilder verteld.

Deontay Wilder had altijd gedacht dat hij een topvoetballer of basketballer zou worden, maar na de geboorte van zijn dochter Naeiya, kregen zijn dromen een onverwachte wending. Ze werd geboren met ernstige vorm van een open ruggetje. De artsen vertelden Deontay dat zijn dochter waarschijnlijk nooit zou kunnen lopen.

Kapot van het nieuws, gaf Deontay zijn dromen om een professionele sporter te worden meteen op. Hij nam verschillende baantjes om de operaties en medische zorg van Naeiya te kunnen betalen. Na een jaar keihard gewerkt te hebben om zijn dochter te kunnen ondersteunen, gebeurde er iets wonderlijks.

Via een vriend, ontdekte Deontay een verborgen talent dat zijn en Naeiya’s leven zouden veranderen; boksen. Met de motivatie om zijn dochter een beter leven te geven, schoot Deontay omhoog in de ranglijsten van de bokswereld, waar hij wordt gezien als een van de aankomende toppers in de klasse voor zwaargewichten.

Gedreven door liefde en compassie, heeft het boksen hem de kans gegeven om zijn dochter de beste medische zorg te bieden die er is. Naeiya kan nu zelfstandig lopen. Stap voor stap vechten Deontay en Naeiya naar een hoger doel.

Levens kunnen worden veranderd wanneer je jezelf geeft om anderen op te bouwen.

bron: wearevariable.com