total_athlete

Change The Game

Body of Christ needs an athlete

Total Athlete is een netwerk. Een netwerk van sporters. Hiervoor gebruiken we de quotes “a network of game changers” en “bring greatness back in the game”. We zijn op zoek naar sporters die de sportwereld positief willen beïnvloeden en veranderen. Mooie woorden, maar wat gaan we veranderen en welke grootheid moet er dan terug komen in sport.

Wij Geloven dat God sport heeft gemaakt om Hem er mee te eren. (1 kol 1:16)

Sport is onze passie! Het bonzen van je hart wanneer je je veters aan het strikken bent voor de marathon. Het geluid van het vastklikken in de pedalen van je fiets, voordat je kilometers gaat vreten. De geur van pas gemaaid gras dat je tegemoet komt als je richting het voetbalveld loopt. Sport is prachtig, het gevoel van dankbaarheid en enthousiasme giert door ons lichaam vlak voordat wij in actie komen.

Dat gevoel van dankbaarheid en enthousiasme staat in schril contrast met de dingen die wij vaak zien in de sportwereld. Sport wordt vaak gekoppeld aan dingen als agressie, corruptie en egoïsme. Een aantal jaren geleden werd er een grensrechter door jongens van 15 en 16 jaar doodgetrapt, tijdens de bouw van WK stadions worden met regelmaat de mensenrechten geschonden en uit onderzoek is gebleken dat veel topsporters last hebben van depressieve klachten. Het is dus niet raar om te zeggen dat er iets niet helemaal goed gaat binnen de sportwereld. Dit doet ons pijn.
Soms lijk het wel alsof in sport de ´slechte´ kant van mensen sneller naar buiten komt.

Sport is eerlijk. Pijnlijk eerlijk. De mooie momenten, de momenten van vreugde, overwinning en plezier, maar juist ook de keiharde kant van sport. Teleurstelling, pijn, oneerlijkheid en afgunst.

Ik moet denken aan de shorttracker Sjinkie Knegt die zijn middelvingers opstak na een verloren race. Zwaar teleurgesteld. Woede, verdriet. Hij had hoge verwachtingen, die allemaal niet uitkwamen. Die teleurstelling liet hij zien, recht uit het hart. De prijs, uren, weken misschien jaren die hij getraind had voor waardering in de vorm van een medaille, die hij niet kreeg. In plaats daarvan kreeg hij kritiek. Ongecontroleerd, schaamteloos was hij. Iedereen struikelde over de middelvinger. Het was zeker niet charmant. Maar men ging al snel voorbij aan het mens zijn. Het keihard trainen. Het altijd pieken. De immense druk. Bloed zweet en tranen had het hem gekost. Daarover geen woord.

Extreme uitingen komen juist in sport vaak naar voren. Dit komt doordat er in sport meer gekeken wordt naar je prestatie. Je moet presteren en anders krijg je kritiek. Speel je één wedstrijd slecht dan heeft iedereen daar gelijk een mening over. Als je het dan de volgende wedstrijd niet ´goed maakt´ dan vraagt iedereen zich af of je het nog wel kan.

Wij geloven als je God betrekt in je sport, je maximaal kan genieten van alles in de sport. Winnen & verliezen, pijn & overwinning, training & competitie. Alles hoort bij sport, het leven. Maar door God weten wij ons altijd geliefd. Deze houding heeft ook invloed op de motivatie. We kunnen te allen tijde gemotiveerd zijn om alles te geven in onze sport, omdat we hiermee God eren.
Niet afhankelijk van externe bevestiging, van fans, coaches of prijzen, maar een interne motivatie gevoed door God. Een ontembare motivatie die niet te stoppen is.

God betrekken in je sport maakt je een stabielere sporter. Je hebt een continue factor, een stabiele basis en van daaruit trek je de sportwereld in. Je geeft alles omdat je het talent dat je van Hem hebt gekregen optimaal wilt inzetten. Topprestaties tot eer van Hem.

Wij geloven dat de positieve invloed die dit heeft op ons als sporter en als mens een positieve bijdrage gaat leveren aan de sportwereld en dat het zelfs aanstekelijk gaat zijn. Aanstekelijke invloeden van sportiviteit, maximaal presteren en een sterke mentaliteit.

Onze droom is dat Gods grootheid terug komt in de sport: “Bring greatness back in the game”